Tegen het einde van mijn actieve schaatscarrière begon ik met de verkoop van schaatsen in het schuurtje achter het huis. Klein maar gezellig. Al na 1 jaar kon ik de winkelruimte bij de Ireen Wüst ijsbaan gaan huren. Vol enthousiasme ben ik dat avontuur aangegaan. Het was spannend om te zien of het zou lukken een winkel succesvol draaiende te houden. Dat lukte en ik genoot ervan werkzaam te zijn in de sport die me zoveel moois gebracht heeft.

In de afgelopen jaren merkte ik echter steeds meer dat mijn passie voor het schaatsen en voor de winkel aan het vervagen waren. Het werd een innerlijke strijd voordat ik aan dat gevoel durfde toe te geven. Afgelopen jaar kwam ik tot de conclusie dat de schaatssport me heeft gegeven wat er voor mij in zit. Ik kijk er erg naar uit om weer een nieuw avontuur aan te gaan, iets nieuws te leren, iets, waarvan ik nog niet weet hoe het zal gaan. 

Luisterend naar mijn gevoel heb ik besloten te stoppen met de winkel. Dankbaar ben ik voor de mooie gesprekken met klanten, de levenslessen die ik heb geleerd, de relaties opgebouwd met leveranciers, de herinnering aan die paar mooie, drukke natuurijsdagen en het vertrouwen dat ik van vele kanten gevoeld heb.

Ik kijk terug op een mooie tijd en zal jullie missen. Dankjewel allemaal!

Ruud.

Concreet houdt het in dat ik per 1 januari 2023 de winkelruimte aan de Ireen Wüst IJsbaan ga verlaten. In de winkel zal ik tot 1 december mijn voorraad tegen steeds hogere kortingen (uit)verkopen. Dus loop gerust nog eens binnen om te kijken of er wat leuks voor je ligt, of voor een praatje.