Marathonschaatser en natuurijsspecialist

ruud_6

Eigenlijk vanaf de dag dat ik geboren werd staat mijn leven in het teken van sport. Met een zeer fanatieke vader en een sportieve moeder werd alle tijd besteed aan sporten. Toen ik 3 jaar oud was heb ik mezelf leren schaatsen op een opgespoten ijsbaantje achter ons huis. En vanaf toen achter mijn oudere broer en zus aan. Waar mogelijk het natuurijs op en de eerste wedstrijdjes in het Kleine Banen Toernooi. In de loop der jaren liet ik mijn andere sporten zoals voetbal en tennis vallen en kwam de focus op schaatsen en wielrennen te liggen.

ruud_5

Vanaf het schaatsseizoen 2000-2001 tot en met 2014-2015 ben ik als marathonschaatser actief geweest bij de A-rijders. In 2004 besloot ik mijn maatschappelijke carrière op een laag pitje te zetten, om mijn echte passie te volgen, namelijk sporten. Vanaf dat moment ben ik volledig voor de sport gegaan, met het ultieme doel, het winnen van de Elfstedentocht. Helaas is die niet verreden. Met het winnen van o.a. de Alternatieve Elfstedentocht in Zweden en de natuurijsklassieker Veluwemeertocht mag ik terugkijken op een geslaagde schaatscarrière.

In het seizoen 2014-2015 heb ik mijn trainersdiploma bij de KNSB behaald. Momenteel ben ik trainer bij IJsclub Tilburg. Ik merk dat ik het leuk blijf vinden om met sport bezig te zijn. Ik geniet ervan wanneer mensen die ik help zichtbare vooruitgang boeken. De voldoening komt als ik de sportbeleving zie groeien gedurende de samenwerking en uiteraard is de voldoening het grootst als de sportieve doelen gehaald worden.